Trends in de horeca arbeidsmarkt: Wat werkgevers moeten weten

Lees het artikel hieronder..

De horeca is natuurlijk een bruisende sector die voortdurend in beweging is, en dat geldt zeker ook voor de arbeidsmarkt. Als werkgever in de horeca is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen om succesvol te blijven. In deze blog bespreken we enkele belangrijke trends in de horeca arbeidsmarkt waar werkgevers rekening mee moeten houden in 2024.

Flexibiliteit al jarenlang het kernwoord in de horeca

Een trend die al langere tijd meegaat is de groeiende behoefte aan flexibiliteit. Werknemers hechten steeds meer waarde aan een flexibele werkplanning die hen in staat stelt om werk en privé beter in balans te brengen. Dit betekent dat werkgevers moeten inspelen op deze trend door flexibele werkuren en -schema’s aan te bieden.

Toenemende schaarste aan talent en vaste krachten

Naast de flexibiliteit van werknemers is er ook de toenemende schaarste aan talent in de horeca. Dit komt onder andere door een dalende tendens in het aantal mensen dat zich inschrijft op horeca opleidingen. Hierdoor wordt het steeds moeilijker voor werkgevers om gekwalificeerd personeel te vinden en te behouden. Het is daarom essentieel voor werkgevers om aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden te bieden om talent aan te trekken en te behouden.

De opkomst van technologie, ook in de horeca

Technologische vooruitgang is ook op de horeca arbeidsmarkt steeds meer een stempel aan het drukken. Werkgevers maken steeds vaker gebruik van technologische oplossingen zoals online sollicitatieprocessen, personeelsplanning software en geautomatiseerde bestelsystemen om hun operationele efficiëntie te verbeteren en kosten te verlagen.

De rol van horeca uitzendbureaus in de arbeidsmarkt

In dit snel veranderende landschap spelen horeca uitzendbureaus een cruciale rol bij het ondersteunen van werkgevers. Felix Works, als collectief van horeca uitzendbureaus, begrijpt de behoeften van werkgevers en kan helpen bij het vinden van gekwalificeerd personeel dat past bij de specifieke eisen van 2024. Door samen te werken met een gespecialiseerd uitzendbureau kunnen werkgevers snel inspelen op de trends in de arbeidsmarkt en hun concurrentiepositie versterken.

Maak gebruik van flexibiliteit en voorkom gaten in de planning

Het is duidelijk dat werkgevers in de horeca moeten anticiperen op de veranderende arbeidsmarkt om succesvol te blijven. Wetend dat er een schaarste is aan vaste krachten op de markt, kunnen werkgevers en planners hierop inspelen middels uitzendbureaus. In deze uitdagende omgeving kunnen horeca uitzendbureaus een waardevolle partner zijn door werkgevers te helpen bij het vinden van gekwalificeerd personeel en het inspelen op de trends in de arbeidsmarkt.

Rik Donders

Oprichter Felix Works

horeca personeel aan het werk

Laatste Nieuws