Felix heeft haar NEN 4400 weer behaald!

Lees het artikel hieronder..

Wat is het SNA-keurmerk?

SNA staat voor Stichting Normering Arbeid. Het SNA-keurmerk is speciaal bedoeld voor de uitzendbranche. Uitzendbedrijven die dit keurmerk krijgen, voldoen aan de wettelijke verplichtingen rondom administratie, financiën en personeelsbeleid. Je krijgt als Nederlandse organisatie het SNA-keurmerk als je voldoet aan de NEN 4400-norm.

Met het SNA-keurmerk laat je aan opdrachtgevers zien dat je een betrouwbaar uitzendbureau bent dat:

  • Zorgvuldig met uitzendkrachten omgaat
  • De wet- en regelgeving naleeft
  • De administratie op orde heeft
  • De interne processen goed heeft ingericht
  • Goed omgaat met klachten en verbeterpunten

In principe is het SNA-keurmerk vrijwillig, maar je kunt alleen lid worden van de brancheorganisaties ABU of NBBU als je dit keurmerk hebt.

Wat is de NEN 4400-norm?

Het SNA-keurmerk is gebaseerd op inspecties volgens NEN-normen. Dit staat voor Nederlandse Norm. Deze normering wordt gebruikt om de kwaliteit van bedrijfsprocessen te meten. Voor het SNA-keurmerk wordt gekeken naar de NEN 4400-1 en de NEN 4400-2. NEN 4400-1 geldt voor Nederlandse bedrijven, NEN 4400-2 geldt voor bedrijven die in het buitenland zijn gevestigd en actief zijn op de Nederlandse markt.

Voldoe je aan de voor jou geldende NEN 4400-norm en heb je de inspectie goed doorstaan? Dan krijg je het SNA-keurmerk en word je automatisch opgenomen in het SNA-register. Dit register is openbaar. Zo kunnen opdrachtgevers checken of je daadwerkelijk SNA-gecertificeerd bent.

Rik Donders

Oprichter Felix Works

Laatste Nieuws